Telefon

+48 500 171 691

Email

m.bykowska75@gmail.com

Godziny otwarcia

pon. - pt.: 9:00 - 21:00

Często po wypiciu kawy czuję się jakby mnie ktoś nadmuchał. Dosłownie. A niestety kawa bez mleka mi nie smakuje. Dlatego postanowiłam zrobić sobie mleko migdałowe.

Mleko migdałowe jest najchętniej kupowanym mlekiem, a tak prosto zrobić je w domu. Zrobisz je z blanszowanych migdałów i wody.

Stanowi źródło witamin: D, E, B2, B12.


Z mleka migdałowego dawniej robiono masło i można je fermentować , co oznacza, że nadaje się ono do produkcji jogurtów i innych produktów fermentowanych.


Mleko migdałowe jest odporne na wysoką temperaturę i można je gotować.

Składniki:

🔸️migdały blanszowane

🔸️woda do namoczenia

🔸️woda mineralna niegazowana

Szczegóły przepisu znajdziecie na cookidoo.pl

Gosia

Cześć! Mam na imię Gosia :) W sieci jestem znana jako smaczna Gosia, bo lubię gotować smacznie i zdrowo. Znajdziesz tutaj efekt mojej pasji i sposobu spędzania wolnego czasu. Swoją pasję do gotowania połączyłam ze sprzedażą Thermomixów. Robię to, co kocham i zarażam innych swoją pasją. Jeżeli chcesz poznać możliwości urządzenia Thermomix lub pracować jak ja, zapraszam do kontaktu :-)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Skip to content