Uwielbiam mango, dobre mango , to dojrzałe mango. Dokładnie jak z awokado, twardego nie kupujemy. Mango używam do potraw mięsnych, sałatek, napojów i deserów. Dzisiaj jednym z przepisów jest właśnie pyszny napój. W takie upalne dni chyba na nic innego nie przychodzi ochota. Dodając kardamon musicie uważać, żeby za bardzo nie dominował.
składniki:
- 3 dojrzałe mango około 700g
- 500ml naturalnego jogurtu
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego (50g)
- kardamon mielony opcjonalnie
- 1szkl (250g) zimnej wody niegazowanej
sposób wykonania:
Do naczynia miksującego włożyć pokrojone w kostkę mango, dodać jogurt, wodę, miód i kardamon, zmiksować 30 s/obr. 10. Jeżeli nie masz thermomixa całość zmiksuj w blenderze. Podajemy zaraz po przyrządzeniu. Smacznego