Uwielbiam mango, dobre mango , to dojrzałe mango. Dokładnie jak z awokado, twardego nie kupujemy. Mango używam do potraw mięsnych, sałatek, napojów i deserów. Dzisiaj jednym z przepisów jest właśnie pyszny napój. W takie upalne dni chyba na nic innego nie przychodzi ochota. Dodając kardamon musicie uważać, żeby za bardzo nie dominował.

składniki:

  • 3 dojrzałe mango około 700g
  • 500ml naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego (50g)
  • kardamon mielony opcjonalnie
  • 1szkl (250g) zimnej wody niegazowanej

sposób wykonania:

Do naczynia miksującego włożyć pokrojone w kostkę mango, dodać jogurt, wodę, miód i kardamon, zmiksować 30 s/obr. 10. Jeżeli nie masz thermomixa całość zmiksuj w blenderze. Podajemy zaraz po przyrządzeniu. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *