Telefon

+48 500 171 691

Email

m.bykowska75@gmail.com

Godziny otwarcia

pon. - pt.: 9:00 - 21:00

Cześć Kochani!

Dziś zapraszam po przepis na pyszne masło migdałowe. To idealna alternatywa dla osób, które pragną cieszyć się domowym, zdrowym masłem migdałowym. Jest to świetna propozycja dla osób, które zwracają uwagę na zdrowe jedzenie!

Masło Migdałowe jako prezent jadalny.

Domowe masło migdałowe świetnie sprawdzi się jako prezent jadalny, który możesz wręczyć komuś z rodziny lub bliskiej Ci osobie.

Dlaczego Masło Migdałowe?

Masło migdałowe to prawdziwy skarb wśród zdrowych przekąsek. Jest bogate w zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przede wszystkim – smak! Sprawdźmy, dlaczego warto dodać je do swojej diety:

1.Bogactwo Składników Odżywczych:

Masło migdałowe dostarcza cennych składników odżywczych, takich jak witamina E, magnez, żelazo i wapń.

2.Dobre dla Serca:

Zawarte w nim zdrowe tłuszcze, w tym kwas oleinowy, mogą pomóc w obniżeniu poziomu złego cholesterolu.

3.Wsparcie dla Wagi Ciała:

Spożycie masła migdałowego może sprzyjać uczuciu sytości, co może pomóc w kontrolowaniu wagi.

4.Przeciwutleniacze:

Obecność przeciwutleniaczy, zwłaszcza witaminy E, przyczynia się do zwalczania wolnych rodników i zapobiegania stresowi oksydacyjnemu.

Masło Migdałowe1
Masło Migdałowe

Masło Migdałowe- Przepis

Składniki:

  • 2 szklanki migdałów (bez skórek)
  • 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie, dla słodszego smaku)
  • Szczypta soli

Instrukcja:

  1. Przygotowanie Migdałów: Jeżeli migdały mają skórki wrzuć je do wrzącej wody na 5 minut.
  2. Obieranie Migdałów: Migdały obierz ze skórki naciskając migdał palcami. Osusz papierowym ręcznikiem.
  3. Mielenie Migdałów: Przenieś suche migdały do blendera. Dodaj miód (jeśli używasz) i szczyptę soli. Zblenduj wszystko na gładką masę, robiąc co jakiś czas przerwę.
  4. Ostateczne Dostosowanie: Do masy migdałowej dodaj odrobinę oleju migdałowego lub roślinnego, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
  5. Przechowywanie: Przenieś masło migdałowe do szczelnie zamkniętego słoika i przechowuj w lodówce. Będzie świeże przez około 2-3 tygodnie.
Masło Migdałowe2
Masło Migdałowe

Masło Migdałowe- Przepis dla Posiadaczy Urządzenia Thermomix

Jeżeli posiadasz Urządzenie Thermomix, przygotowanie masła migdałowego będzie jeszcze łatwiejsze i szybsze!

  • Suche migdały przełóż do naczynia miksującego i miksuj 10s./ obr. 6. Kopystką zgarnąć migdały ze ścianek.
  • Miksuj 30s./ obr. 10 dwa razy.
  • Miksuj 10s./ obr. 10 dwa razy.
  • Dodaj miód i sól
  • Miksuj 20s./ obr. 6 dwa razy. (Jeżeli Thermomix osiągnie temp. 50 stopni wyłącz urządzenie i poczekaj do wystygnięcia).
  • Dodaj olej do masy migdałowej.
  • Miksuj 10s./ obr. 6 ok. 5 razy, aż masa będzie gładka.

Masło migdałowe to pyszna i zdrowa przekąska, która może wzbogacić Twoją dietę. Bez względu na to, czy masz Thermomix, czy nie, teraz wiesz, jak szybko i łatwo przygotować to aromatyczne masło w swojej kuchni. Smacznego!

Daj znać w komentarzach, jak Ci poszło przygotowanie masła migdałowego. Czekam na Twoje opinie i sugestie!

Smaczna Gosia 🙂

Masło Migdałowe3
Masło Migdałowe

Gosia

Cześć! Mam na imię Gosia :) W sieci jestem znana jako smaczna Gosia, bo lubię gotować smacznie i zdrowo. Znajdziesz tutaj efekt mojej pasji i sposobu spędzania wolnego czasu. Swoją pasję do gotowania połączyłam ze sprzedażą Thermomixów. Robię to, co kocham i zarażam innych swoją pasją. Jeżeli chcesz poznać możliwości urządzenia Thermomix lub pracować jak ja, zapraszam do kontaktu :-)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Skip to content